Kapcsolat

Központi telefonszám és szervíz:

 +3614810300

 +3614810301

Fax:

 +3612081169

Mobil:

 +36209598855

E-mail:

 ipelektro@upsplusz.hu

 info@iparielektronikai.hu

ertekesites@iparielektronikai.hu

Nyitvatartás:

 Hétfő: 8.00 - 16.00

 Kedd: 8.00 - 16.00

 Szerda: 8.00 - 16.00

 Csütörtök: 8.00 - 16.00

 Péntek: 8.00 - 16.00
 

 Szombat:        Zárva

 Vasárnap:       Zárva

Címünk:

 H-1117 Budapest
 Hunyadi János u. 19-21.
 Savoya park, OBI épülete

Fogyasztói tájékoztató

Használt akkumulátorok átvétele:

Ipari Elektronikai Kft.

1117 Budapest, Hunyadi J. u. 19-21. (OBI épülete)


Az elemek és az akkumulátorok hulladékainak visszavételéről szóló

181/2008. (VII. 8.) Korm. rendelet 4. § (2) bekezdése szerinti fogyasztói tájékoztató

 ezen áramforrások felhasználói számáraAz savas ólomakkumulátorokban felhasznált anyagoknak különböző kockázatai lehetnek a környezetre és az emberi egészségre.Környezeti és egészségügyi hatásuk miatt nagyfontosságúak a toxikus nehézfémek és vegyületeik, így ezen áramforrásokat hulladékká válásuk után mindenképpen veszélyesnek kell tekinteni. A környezeti és egészségügyi kockázat annál nagyobb, minél több kerül ki ezekből a környezetbe. Az ólom pora és különböző vegyületei belélegezve vagy a táplálékkal juthatnak a szervezetbe. A szervezetben felhalmozódott ólom a vörösvérsejtek elroncsolódását, gyomorbetegséget, izombénulást, izületi fájdalmakat és májbántalmakat okozhat. Az elektrolitként felhasznált savak a környezetbe jutva a talajvíz ph értékének megváltoztatásával okoznak környezeti károsodást. A bőrrel vagy a nyálkahártyával érintkezve marási sérüléseket okoznak.

 

A kimerült, már nem használt, hulladékká vált akkumulátorokkörnyezetbe kijutása történhet illegális elhagyással, kidobással, a települési hulladék nem megfelelő lerakásával, vagy a települési hulladéklerakó megsérülése következtében. Ilyen esetekben az áramforrások fémtartalma a talajba kerül és nedvesség hatására olyan vegyületté alakul, amely a talajvízzel vándorolni kezd, bejut a táplálékláncba és súlyos mérgezéseket okozhat. 

 

Az akkumulátorok hulladékká válását követően gyűjtsük azokat más hulladéktól elkülönítve, és vegyünk részt az egyre szélesebb körben rendelkezésre álló begyűjtőrendszerbe. Ezzel csökkenthető a környezetbe kikerülő veszélyes anyagok okozta egészségügyi kockázat és lehetővé válik a hasznos alkotók visszanyerése is.

 

Feleslegessé vált savas ólomakkumulátorait hozza el hozzánk. A gyűjtőponton összegyűlt akkumulátorokat elszállíttatjuk a hatósági engedéllyel rendelkező létesítménybe, ahol az előírásoknak megfelelően történik meg az újrahasznosítás.

 

Hasznos tudni, hogy azok az akkumulátort forgalmazó kereskedők, akik a koordináló szervezetek begyűjtői hálózatába tartoznak, visszafogadják a kimerült, feleslegessé vált áramforrásokat. Ez a visszafogadás ingyenes és a kereskedő nem kötheti a visszavételt új termék vásárlásához.

 

Ön hozzájárul ahhoz, hogy a hulladékból értékes fémeket lehessen visszanyerni, ha visszaviszi a kimerült áramforrását és ezzel részt vesz a begyűjtési rendszerben. Az értékes anyagok visszanyerésével a természetben előforduló és egyre kisebb mennyiségben rendelkezésre álló anyagi erőforrások kímélhetőek.

 

Jelölések a vásárolt savas ólomakkumulátoron, illetve annak csomagolásán, ha a vásárolt termékben a nehézfém tartalom nagyobb egy meghatározott értéknél. „Pb” jelölés esetén a terméke ólom tartalma nagyobb, mint 0,004 tömegszázalék. A vásárolt terméken, illetve csomagolásán minden esetben megtalálható egy keresztben áthúzott kuka, amely azt jelenti, hogy ne dobja a kukába a kimerült, feleslegessé vált áramforrását, hanem vegye igénybe az elkülönített begyűjtési rendszert!